Laboratoriet

Laboratoriet

Vi är ditt lokala ackrediterade laboratorium, med utmärkt kvalitet och stor analysbredd för att kunna erbjuda god service för hela det åländska samhället. Vi erbjuder kvalitetssäkrade och ackrediterade kemiska och mikrobiologiska analyser för företag, privatpersoner och myndigheter. Våra analysområden är vatten, livsmedel och lantbruk.

Vi finns på Sundblomsvägen 31 i Prestgården by i Jomala.

OBS! Kom ihåg att kontakta oss, innan du kommer med ditt prov, för att boka in det och vid behov hämta lämpligt provtagningskärl.

Specialarrangemang på grund av Covid-19

Laboratoriet håller trots pandemin och nedstängningen öppet för angelägna prover. För att minimera antalet kontakter ber vi er att ringa oss på förhand om ni vill hämta provkärl eller lämna in prov. Vi sätter era provkärl för avhämtning, i en plastkasse som vi märker med ert namn, i den stora svarta brevlådan som finns till höger om vår huvudentré. Kontrollera namnet på kassen. I postlådan lämnar ni sedan också era prover, om det inte handlar om alltför stora volymer. Ring oss alltid per telefon, eller på vår ringklocka till vänster om dörren, om du lämnat prov till i brevlådan eller utanför dörren för att bekräfta inlämningen.

Vi reserverar oss för fördröjningar eller uteblivna undersökningar orsakade av eventuell personalbrist. Vi kommer att göra vårt yttersta för att i så fall meddela er så snart vi kan.

Kemiska prov från privata brunnar tas i regel emot måndag-tisdag, mikrobiologiska prov måndag-torsdag, ej dag före helg. 

Tillsammans skyddar vi varandra!

Hjälp oss bli bättre

På ÅMHM arbetar vi kontinuerligt med att förbättra servicen till allmänheten. Hjälp oss i vårt arbete genom att fylla i vår kundenkät som du hittar här:

Länk till kundenkät för ÅMHM Laboratoriet

Enkäten tar mindre än tio klick att fylla i.